• bager-akbay-sanatci-robot

Bager Akbay ile Kulüp Dersi: “Sanatçı Robot”

Sanatçı ve eğitimci Bager Akbay, Fide’de gerçekleştirdiği “Sanatçı Robot” kulüp dersini anlatıyor: “Çocukların sanat üzerine düşünebilmesi için teknolojiyi bahane olarak kullanıyoruz. Çocukların kimi resim yapıyor, kimi müzik yapıyor, kimi de masal ya da şiir yazmak istiyor. Ben de seviyelerine göre yazılım ya da donanım öneriyorum onlara. Bu atölye, görüntü olarak teknik ama içerik olarak sanatla ilgili.”

• fide-atolyeleri

Beceri temelli eğitimin anahtarı: Fide Atölyeleri

Beceri temelli bir eğitimin öneminin farkındayız. Bu yüzden
 öğrencilerimizin küçük yaşlardan başlayarak farklı beceriler
 kazanacakları atölyelerde, üretim içinde olmalarını sağlarız. Fide Atölyeler Programında  çocukların “bilgiden önce deneyime ihtiyaç duydukları” ilkesi ile hareket edilir. Program kapsamında çocukların keyifle yumurta kırmayı, çivi çakmayı, ütü yapmayı, bisiklet tekeri yamamayı, bütçe planlamasını öğrendikleri bir alan yaratılarak, öğrencinin okul ve gerçek hayat arasındaki ilişkisi yeniden yapılandırılır.

• bisiklet-ozgurluktur

Bisiklet özgürlüktür!

Fide’de yılın bazı günleri özeldir. Bisiklet Günü de bunlardan biri. Okul çıkışında Maltepe sahilde toplandık. Kimi kendi bisikletini getirdi, kimi sahilde bisiklet kiraladı. Rüzgarlı bir sonbahar akşamüstünde birlikte bol bol pedal çevirdik. Hareket hepimize iyi geldi. Anladık ki hayat hareket edince güzel!