Onur Kurtuluş Kara Onur Kurtuluş Kara

Okul Öncesi ve İlkokul Müdürü

okara@fideokullari.k12.tr

Onur Kurtuluş Kara

İzmir’de doğdu. Lisans eğitimini Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Özel İzmir SEV İlköğretim Okullarında Yaratıcı Drama ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği yaptı. Çağdaş Drama Derneğinin Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği programını tamamlayarak Yaratıcı Drama Lideri/Eğitmeni unvanını aldı. Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesinde başkan yardımcılığı yaptı. İzmir Educators Network ve Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifinin kurucularından biridir. Ayrıca yine kurucularından biri olduğu Oyun Hamuru Tiyatrosunda oyunculuk ve eğitmenlik yapıyor.

Birçok ulusal, uluslararası seminer, TÜBİTAK destekli proje ve festivalde bildiriler sundu ve atölye çalışmaları yürüttü. Doğaçlama tiyatro, oyun ve hareket eğitimi, oryantiring, yaratıcılık ve alternatif eğitim konuları üzerine çalışıyor.

“Oyun ve Fiziki Etkinlikler Öğretimi” kitabının yazarıdır. “Okul Öncesinden İlköğretime Kuramdan Uygulamaya Drama”, “Beden Eğitimi Öğretmenliği Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi” ve “İlkokul İçin 21. Yüzyıl Becerileri Meraklısına Drama Atölyeleri” kitaplarının yazarlarındandır.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde Okul Öncesi ve İlkokul Müdürü olarak görev yapıyor.