Fide Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, 23-27 Ekim tarihleri arasında “There is No Planet B, Rethink” Erasmus+ Projesi kapsamında Yunanistan'ın Serres şehrinde düzenlenen bir hareketlilik programına katıldılar. Hareketlilik girişiminin temel amacı, günlük yaşamımızın çeşitli yönlerinde "yeniden kullanım" ilkesini savunarak doğal kaynakları korumanın önemini vurgulamaktı. Fide Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri programda hem ülkemizi hem de okulumuzu etkili bir şekilde temsil ettiler.

Fideli öğrenciler Yunanistan, Danimarka ve Portekiz'den gelen akranlarıyla iş birliği içinde gerçekleştirdikleri atölye çalışmasında, atık malzemelerden heykeller yaparak "yeniden kullanım" kavramının özünü örneklediler. Ayrıca, şehirdeki bir pamuk ayıklama şirketini ziyaret ederek, pamuk işleme işlemlerinde kullanılan son teknolojiye ve çevresel açıdan daha sürdürülebilir yöntemlere dair bilgi sahibi oldular.

Hareketlilik programı, öğrencilerin ve eğitimcilerin örnek katkıları için katılım sertifikaları aldıkları bir sertifika töreni ile sona erdi.