Ece İrci Tenak Ece İrci Tenak

Sınıf Öğretmeni

eirci@fideokullari.k12.tr

Ece İrci Tenak

1992 yılında Edirne'de doğdu. Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi ve Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde öğretmenlik eğitimlerini tamamladı.

2016 yılında Başka Bir Okul Mümkün Derneği ile tanıştı. BBOM Derneği'nin Öğretmen Köyü'nde çocuk hakları ve algısı, şiddetsiz iletişim, pozitif disiplin ve çatışma çözüm mekanizmaları, demokratik okul örnekleri, karar alma mekanizmaları gibi konularda eğitimlere katılma fırsatı elde etti. Çanakkale Bilge Leylek BBOM İlkokulu'nda ve Özel Çanakkale Kolejinde Sınıf Öğretmenliği yaptı.

2018 yılında Çanakkale'de Masal Anlatıcısı İlknur Aksakdemir'in "Eğitmenler için Masal Anlatıcılığı" kursuna katıldı. Orff ve ritim oyunları, kültürlere göre masal inceleme, evrensel masalları inceleme, çocuklar için masal anlatımı ve ritüeller konularında çalıştı. 2019 yılında İstanbul'a yerleşti ve YÖM Okullarında sınıf öğretmeni olarak görev aldı.

P4C Çocuklar için Felsefe eğitimini tamamladı. Felsefe alanındaki okuma ilgisini sınıf içine dahil etmeye ve kendini bu alanda geliştirmeye önem veriyor. Çocukluğundan bugüne gelen resim tutkusunun bir sonucu olarak yayımlanmış farklı çocuk kitaplarının çizerliğini üstlendi, eğitim materyalleri illüstrasyonları tasarladı. Eğitsel materyal tasarımı ve dijital sanat alanlarında kendini geliştirmeye devam ediyor.

Resim yapmayı, eline geçen her şeyi boyamayı, kesmeyi, yapıştırmayı seviyor. Kitap okumaktan, doğayla iç içe olmaktan ve kamp yapmaktan mutluluk duyuyor. Masallara ve çocuk kitaplarına ilgisi devam ediyor. Hayatını eşiyle ve iki kedisiyle keyifle paylaşıyor.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde Sınıf Öğretmeni olarak görev yapıyor.