Emine Sonakın Emine Sonakın

Okul Öncesi Bölüm Başkanı

esonakin@fideokullari.k12.tr

Emine Sonakın

1995 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluğundan beri öğretmen olmak istiyordu. Hayatını yönlendiren en büyük kararı çok küçük yaşında verdi. Lise eğitimini İMKB Anadolu Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi bölümünde tamamladı. Ardından Maltepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca çok değerli hocalardan eğitim aldığına inanan Emine Sonakın, akademik ve uygulamalı birçok çalışmada yer aldı.

Akademik alandaki çalışmaları arasında önemli bir yere sahip olan, Bahçeşehir Üniversitesi Okul Öncesi Tezli Yüksek Lisans programındaki tez öğrenciliğini, “Öğretmenlerin Öz Düzenleyerek Öğrenme Pratikleriyle, Çocukların Öz Düzenleyerek Öğrenme Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” isimli çalışması ile tamamladı ve mezun oldu. Ardından üniversitede öğrencilere seçmeli dersler vermeye başladı.

Lisans mezuniyetinden sonra farklı yaklaşımları benimseyen, ona deneyim kazandıran çeşitli okul öncesi kurumlarında öğretmenlik yaptı. Tanıştığı her çocuğun ona bambaşka dünyaların kapısını açan bir serüven olduğuna inanıyor. Bu serüvende onların eşsiz oluşlarına saygı göstererek, yaparak yaşayarak, oyunun gücüne inanarak ilerlemek istiyor.

Fide ile yollarının kesişmiş olmasından mutluluk ve heyecan duyuyor.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde Okul Öncesi Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.