''There is No Planet B. Rethink'' Erasmus+ Projesi

“There is No Planet B. Rethink” #Erasmus+ projesinin 3. buluşması Fide Okullarının ev sahipliğinde gerçekleşti; Danimarka, Portekiz ve Yunanistan’dan öğrenciler ve öğretmenler 5-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da konuğumuz oldu.

1 hafta süren buluşmada tüm ekipler atık ve tüketimle mücadele etmenin yaratıcı yollarını bulmak için çalıştılar. Hafta boyunca, sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında "Reddetme" başlığı altında çeşitli etkinlikler yapıldı. Hafta, her ülkenin okul toplumlarında gerçekleştirmeyi planladıkları eylem planlarının sunumuyla başladı. Eylem planlarıyla ilgili dijital afişler oluşturmak için grup çalışmaları yapıldı. 

Öğrenciler ayrıca Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'ni ve Sıfır Atık Dükkanını ziyaret ettiler ve belediyenin "Atıksız Yaşam Hareketi" hakkında detaylı bilgi edindiler. 

Sanat, müzik, ahşap atölyelerinde çalışmalara katılan öğrenciler okulun mutfağındaki atıkları (çay, kahve, kırmızı lahana) kullanarak resimler yaptılar, proje için şarkılar bestelediler ve atık tahta parçalarını kullanarak kalemlikler ürettiler.

Konuk öğrenci ve öğretmenlerin İstanbul programındaki Arkeoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Tarihi Yarımada ziyareti de güzel izler bıraktı. 

Tüm öğrencilere katılım belgeleri son gün düzenlenen törenle verildi. 

Fide Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri 2 yıldan bu yana devam eden projenin son hareketliliği için Portekiz ve Yunanistan'dan akranları ile birlikte nisan ayında Danimarka'da olacak.

Mobility of the Erasmus+ project named There is no PLANetB Rethink 

(Project Number: 2022-1-DK01-KA220-SCH-000087738)