Ayşe Orta Ayşe Orta

Sınıf Öğretmeni

aorta@fideokullari.k12.tr

Ayşe Orta

1983 yılında İzmir'de doğdu. Celal Bayar Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı, doğada düzenlenen izci kamplarında görev aldı. İzci kampları sonrasında tüm kademelerde okullardaki eğitimin sınıf dışına da taşınması gerekliliğini keşfetti. Çalıştığı okullarda; PYP, özel eğitim öğretmenliği, özel öğrenme güçlüğü, Mindfulness alanlarında eğitimler aldı. Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi ve 3. Seviye Orman Okulu Eğitmen Eğitimi almaya devam ediyor.

Kişisel öğretmenlik yolculuğunda, "Çocuklardan çok şey öğreniyorum!" cümlesini o kadar çok kurdu ki bu cümle mottosu hâline geldi ve onun öğretmenliğe bakış açısını bütünüyle özetleyen bir ifadeye dönüştü. Öğrenci rolünü de benimseyen bir öğretmenlik anlayışıyla ilerliyor. Her daim çocukların özgür olması gerektiğini savunuyor.

İleride müziğin notalarını ruhunda hissedip enstrüman çalmak ve şarkı söylemek istiyor. Bununla birlikte, seyahatlere çıkıp dünyanın gerçek sahipleri ağaçlarla fotoğraf çektirmeyi hayal ediyor.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde Sınıf Öğretmeni olarak görev yapıyor.