Betül Göktaş Pulat Betül Göktaş Pulat

Psikolojik Danışman

bgoktas@fideokullari.k12.tr

Betül Göktaş Pulat

1994 yılında İzmir’de doğdu. Lise yıllarının başında psikoloji okumaya karar verdi ve hiçbir zaman farklı bir bölümde hayal edemedi kendini. 2018 yılında Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Kolejinde psikolojik danışman olarak görev yaptı. Eğitim sürecinde yaşlı bakım evleri, okullar, RAM, Üstün Zekalılar Enstitüsü, NP Beyin Hastanesinde staj yaptı.

Çocuklarla çalışmanın yetişkinlerle çalışmaktan hep daha anlamlı ve zorlu olduğunu düşündü. Çünkü çocuk ile çalışmak ona göre sadece çocuk ile çalışmak değil, birçok bakım verenin dahil olduğu bir sistemdi. Ayrıca çocuğun gelişimi gerçekten gözle görünürdü. Bu nedenle üniversitenin son yılında Marmara Üniversitesinde Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. Lisans eğitimini tamamlayınca; “Çocuk Testleri”, “Cinsel Terapi”, “Temel Mindfulness”, “Travma ve Yas”, “EMDR Teknikleri” ve “Çocuk Merkezli Oyun Terapi” eğitimlerini tamamladı. Nörobilime olan ilgisi yüzünden lisansüstü eğitimini bu alanda alıyor.

Tarihi yerleri gezmeyi seviyor, yeteneği olduğuna inanmasa da tuval üzerine resim yapmayı deniyor, yemek yemenin yanı sıra tarifleri farklılaştırarak yemek yapmaktan keyif alıyor.. 19 yaşında kedi fobisini yendi ve bu sene hayatına eve koşa koşa gitmesine sebep olan, ailesinin yeni üyesi Gipsy (kedi) dahil oldu.

Fide Okulları Akademik Biriminde Psikolojik Danışman olarak görev yapıyor.