Deniz Baysura Deniz Baysura

Akademik Müdür Yardımcısı

dbaysura@fideokullari.k12.tr

Deniz Baysura

1990 yılında Aydın’da doğdu. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Üniversite boyunca Toplum Gönüllüleri Vakfında ve Türk Eğitim Vakfında gönüllü olarak çalıştı. Kariyerine İstanbul’da matematik öğretmeni olarak başladı. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde Eğitim Programları ve Öğretimi Bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamasıyla birlikte kariyerinde de Program Geliştirme ve Ölçme Değerlendirme alanına geçiş yaptı.

Yüksek lisans tezini 2017 yılında “TIMSS matematik sorularının matematik öğretim programı ve TEOG matematik soruları kapsamında incelenmesi” alanında uluslararası değerlendirme çalışmalarına yönelik yaptı, tez süreci BAP tarafından desteklendi. 2021 yılında başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretimi Doktora Programı’nda eğitimine devam ediyor.

Avrupa Kolejinde uzman olarak çalıştıktan sonra Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlük ve İELEV Okulları Genel Müdürlük ekiplerinde Program Geliştirme ve Ölçme Değerlendirme Koordinatörü olarak yöneticilik rolü üstlendi. Bu roller süresince ulusal, uluslararası sınavlar, akademik süreçlerin planlanması, Talim Terbiye Kuruluna sunulmak üzere öğretim programlarının hazırlanması, öğretim tasarımı ve öğretmen eğitimi süreçlerinde aktif çalıştı. Öğretim tasarımında çalıştığı okulun UbD Liderliğini üstlendi. Bu süreçte tamamladığı uygulamalı eğitim ile UBD Eğitmen Sertifikasını da aldı. Akademik çalışmalarında UbD ile ders tasarımı ve uygulaması, proje tabanlı öğrenme yöntemi, program geliştirme ve değerlendirme çalışmaları, ölçek geliştirme & uyarlama çalışmaları ve öğretim süreçlerine dair ulusal, uluslararası bildiri ve makaleleri, ayrıca ATC Sempozyumlarında da okul içi uygulamalarına dair sunumları bulunuyor.

Bilginin ve yeni öğrenmelerin paylaşımla anlam kazanacağına olan inancıyla ekip çalışmalarını çok önemsiyor. Bunların yanında uzun yıllardır koşu sporuyla ilgileniyor ve 10K-15K ve yarı maraton yarışlarına katılıyor. Yeni tatlar keşfetmek ve yeni yerler görmek için seyahat etmek en büyük motivasyon kaynağı.

Fide Okullarında Akademik Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.