Güneş Ayırtır Erol Güneş Ayırtır Erol

Görsel Sanatlar Öğretmeni

gerol@fideokullari.k12.tr

Güneş Ayırtır Erol

1986 yılında Kars'ta doğdu. 2008 yılında Balıkesir Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünü, 2013 yılında da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Sanatlar Ana Bilim Dalını derece alarak bitirdi ve bu fakültede, çift anadal programı ile Resim Bölümünü okudu. 2016 yılında Marmara Üniversitesinde pedagojik formasyon eğitimini aldı, 2018'de aynı fakültenin enstitüsünde Bezeklik'teki duvar resimleri üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2021'de Kültür Sanat ve Medeniyet dergisinde yazmış olduğu teze ilişkin yayınlanmış makalesi bulunuyor.

Öğrenmeyi, öğretmeyi çok sevdiği ve bilginin paylaşıldıkça çoğalan hassas bir sorumluluk olduğunu kavradığı günden beri öğretmenlik yapıyor. 2013-2016 yılları arasında; sanat galerileri, sanat atölyeleri çalışmaları gerçekleştirdi, özel ders verdi. 2017 yılından itibaren özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmaya başladı. Yurt içi ve yurt dışı sanat fuarlarında sergilere katıldı, sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı. Kitap animasyonları, duvar resimleri, kalıcı makyaj çalışmaları yaptı, sahne sanatları alanında ve film sektöründe sahne dekor tasarımcısı olarak görev aldı.

Bir sanat öğretmeni ve aynı zamanda öğrencisi olmaya çalışarak, ulaşmak istediği temel hedefin "sanata ve sanatçıya değer veren bireyler yetiştirmek" olduğunu söylüyor ve yoluna bu felsefe ile devam ediyor.

Kitap okumayı, seyahat etmeyi, doğa yürüyüşlerini, şarkı söylemeyi ve kamp kurmayı seviyor.

Fide Okulları İdealtepe Kampüsünde Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapıyor.