Hilal Gelişken Onar Hilal Gelişken Onar

2. Sınıflar Bölüm Başkanı

hgelisken@fideokullari.k12.tr

Hilal Gelişken Onar

10 Mart 1987’de Hollanda Den Haag’da doğdu. 2003-2007 yılları arasında Okul Öncesi/Kreş Öğretmenliğini bitirdi. 2007-2011 yılları arasında The Hague Üniversitesinde Sınıf Öğretmenliğini tamamladı.

The Hague Üniversitesinde “Sanata Duyarlı Terapi” ve “Özel Gereksinimi Olan Öğrencilerle Konuşma” gibi çeşitli konuları içeren seminerlere katılıp sertifikalarını aldı. 2009-2010 yılında İzmir Ege Üniversitesinde, Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile okul öncesi ve sınıf öğretmenliği derslerine katıldı. Bu program, öğretmenliği Türkiye’de yapmak istemesinde büyük rol oynadı.

Yabancı diller, çocukların bireysel gelişimi ve çocukların ufak yaşta kendi deneyimleriyle öğrenme gibi birçok dalı önemseyen Hollanda eğitim sistemine ilişkin öğrenim hayatını bitirip 2012 yılında denkliğini alarak Türkiye’ye yerleşti. Hollanda’da öğrendikleri ile Türkiye eğitim sistemini harmanladığı 10 yıllık bir öğretmenlik deneyimi kazandı. Bu yıllarda PYP eğitimi, STEM eğitimi, Web 2.0 Araçlarını Tanıma ve Artırılmış Gerçeklik Ders içerikleri gibi birçok hizmet içi eğitime katıldı.

Kitap okumayı, yemek yapmayı, paten kaymayı, motorla gezmeyi ve dans etmeyi seviyor. Amatör olarak Latin danslarıyla ilgileniyor. Hayatında müzik olmazsa olmaz.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde 2. Sınıflar Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.