İbrahim Cebe İbrahim Cebe

Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı

icebe@fideokullari.k12.tr

İbrahim Cebe

1992 yılında Ayvalık’ta doğdu. 2015 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdi. Aynı yıl pedagojik formasyon eğitimini tamamlayıp öğretmenliğe başladı. Çeşitli özel okullarda Tarih ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev aldı.

Uluslararası Bakalorya Programı (IB) okul otorizasyonuna 20. Yüzyılda Türkiye Tarihi (TITC) dersiyle katkılar sağladı. Dersin ulusal boyuttaki müfredat çalıştayları başta olmak üzere çeşitli sempozyumlarında yer aldı.

2020 yılında, Türkiye’nin 1950-1960 yılları arası siyasi ve sosyal yapısını analiz eden tezini tamamlayarak Beykent Üniversitesinden uzman tarihçi olarak mezun oldu.

Akademik ve öğretmenlik yaşamının yanı sıra üniversite basın ve halkla ilişkiler, insan kaynakları, lise öğrencilerine yönelik üniversite tanıtımı, radyo programcılığı, blog yazımı gibi farklı alanlarda sosyal yönünü zenginleştirdi. Sosyalleşme maceralarına yenisini eklemek adına dijital içerik üretme yolculuğuna başladı. Bu yolculuğunda insanlara tarihin keyifli ve hikâye dolu noktalarından paylaşımlar yapıyor. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda farklı görevler aldı. Hâlen Akatlar Lions ve Leo Kulüplerinde sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam ediyor.

Hiç ummadığı anda hayatına girdiği için, “Umut Tanrıçası” anlamına gelen Elpis adında bir kedisi var.

Fide Okulları İdealtepe Kampüsünde Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.