Merve Sarıkaş Merve Sarıkaş

Müzik Öğretmeni

msarikas@fideokullari.k12.tr

Merve Sarıkaş

1994’te Zonguldak’ta doğdu. Küçük yaşlarda da hevesi olan müziğe, okul içinde çeşitli gruplarda ve etkinliklerde şarkı söyleyerek başladı. Liseyi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde okudu. Branşı klarnet, yan branşı piyano olarak mezun oldu. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Fakültesini kazanarak tamamladı.

Üniversiteyi kazandıktan 3 ay sonra özel kurs ve sanat kurumlarında klarnet ve piyano öğretmenliği yaptı, pedagojik açıdan her yaştan kişiyle çalışma fırsatı buldu. Çeşitli üniversitelere hazırladığı öğrencileri, müzik ve müzik öğretmenliği alanında okuyor ve çalışmalarını sürdürüyor.

Üniversite yıllarından itibaren hep içinde yer almak istediği tiyatroyu deneyimlemek adına, müzikli oyunlarda hem enstrümanist hem de orkestra şefi olarak yer aldı. Sanatın diğer kollarına da merakı olduğu için seramik alanında hobi olarak çalışmalar yapıyor. Arkeolojiye olan merakı nedeniyle tarihi yerleri gezmeyi ve keşfetmeyi çok seviyor. Mecnun adında bir kedisi var.

Çocuklarla olan bağın eğitimde ve öğretimde de sevgiden ve güvenden geçtiğine inanıyor. Onları keşfedilmeyi bekleyen birer cevher olarak görüyor.

Fide Okulları İdealtepe Kampüsünde Müzik Öğretmeni olarak görev yapıyor.