Müjdat Ataman Müjdat Ataman

Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

mataman@fideokullari.k12.tr

Müjdat Ataman

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde, Türkçe Öğretmenliği yan alanı ile yüksek lisans eğitimini de Ankara Üniversitesinde Yaratıcı Drama alanında tamamladı. Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulunda (BLIS) ve Özel İzmir SEV Okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. İstanbul'da Tarabya İngiliz Okulları İlkokul Müdürlüğü görevinde bulundu.

Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesinin kuruluşunu ve başkanlığını yürüttü. Öğretmenlik becerileri, sınıf iklimi oluşturmak, yenilikçi ders tasarımları, bir dersin dramatik kurgusu, bir sahne sanatı olarak öğretmenlik, forum tiyatro, sınıfta yaratıcılık, alternatif eğitim konuları üzerinde çalışıyor. Eğitim kurumları, sanat akademileri, dernekler ya da çeşitli kuruluşların gereksinimlerine yönelik, konulu atölyeler gerçekleştiriyor.

"Yaratıcı Yazma için Yaratıcı Drama", "Yaratıcı Türkçe Dersleri", "Eğitim Gerçeğimiz", "112 Öğretmenliğime Notlar", "Açılın Ben Çocuğum", "Açılın Ben Öğretmenim" ve "Ağlamıyorum Gözüme Eğitim Kaçtı" kitaplarının yazarıdır. "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar", "Yaşayan Dersler", "Sınıfta Yaratıcılık", "Yaratıcı Dramanın Yöntem Olarak Kullanılması" konularında bildiriler sundu ve seminerler verdi.

Fide Okullarının Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.