Ruken Ataman Ruken Ataman

Okullar Koordinatörü

rataman@fideokullari.k12.tr

Ruken Ataman

Muş’ta doğdu. Afyon Şeker Fabrikası’nın harika ormanında mutlu bir çocukluk ve gençlik geçirdi. Okuduğu lise olan Mekteb-i İdadi-i Mülkinin adını ikinci sınıfta tam söyleyebildi. 1998 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesine girdi. Uzun yıllar edebiyatın bir ders olmadığını öğrencilerine anlattı. Darüşşafaka’da görev yaparken ‘Ahmet Rasim Deneme Yazma Yarışması’ ve ‘Hişt Hişt! Genç Sait Faik Öykü Yarışması’nda ön jüri olarak görev yaptı. Daha sakin yaşam ümidiyle İzmir'e taşındı. Alman Vakfı Okullarında Bölüm Başkanlığı yaptı. Sakinliğin ruhuna iyi gelmediğini ve Türkiye’de okulculuğun sayısal değerlere bağlı kaldığını düşündüğü için öğretmenliği bıraktı.

Oturup masaya “Shakespeare Bana Ne Dedi?”, “Tanpınar Bana Ne Dedi?” kitaplarını yazdı. Fide Okulları için tema kitapçıklarının hazırlanmasında görev aldı. Ve hâlâ edebiyata sonsuz inancıyla yazmaya devam ediyor. Şu sıralar Tolstoy ile hasbihâlde. Kızı Zeynep Şiir, en iyi oyun arkadaşı. Kedisi Moni ve köpeği Lisa da hayatlarının keyifli ve sevimli eşlikçileri.

Fide Okullar Koordinatörü olarak görev yapıyor.