Sena Özata Okman Sena Özata Okman

Sınıf Öğretmeni

sozata@fideokullari.k12.tr

Sena Özata Okman

2014 yılında başladığı Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümünden 2018 yılında başarıyla mezun oldu. Öğrencilik hayatı boyunca elde ettiği deneyimler ve iş tecrübeleri; içinde çocuk sevgisi, öğrenme arzusu ve öğretme tutkusunun bulunduğu kazanımları beraberinde getirdi. Bu değerler, kişisel gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra, ufkunun genişlemesine ve disiplinli bir çalışma anlayışını benimsemesine yardımcı oldu.

Daha önce Doğa Koleji ve Bahçeşehir Kolejinde görev yaptı ve bu deneyimleri sırasında farklı öğrenci profilleriyle çalışma olanağı buldu.

Gelişimini sürdüren bir çocuğun, öğretmeninden ilk beklentisinin sevgi ve ilgi olduğu anlayışıyla; sevgi, şefkat, merhamet ve güven duygularının temsilcisi olduğunu düşünüyor. En büyük hedeflerinden biri, öğrencilerin farklı yeteneklerini keşfetmek ve bu yetenekleri öncelikle çocuğa, ardından ailesine fark ettirmek.

Öğrenci merkezli bir tutumla hareket etmeyi, her bir öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına daha etkili bir şekilde yanıt verebilmeyi önemsiyor.

Eğitimdeki yolculuğu boyunca edindiği değerleri ve deneyimleri kullanarak; çocukları sevgiyle kucaklayan, onların potansiyellerini keşfeden ve destekleyen bir öğretmen olma hedefini sürdürmeye devam ediyor.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde 3. Sınıflar Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.