Sibel Çakıldı Sibel Çakıldı

Okul Öncesi Öğretmeni

scakildi@fideokullari.k12.tr

Sibel Çakıldı

1979 yılında Safranbolu'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Safranbolu'da, lise ve lisans öğrenimini de İstanbul'da tamamladı. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra bir süre meslek lisesinde branş öğretmenliği yaptı. Sonrasında asıl mesleğine döndü ve çeşitli kurumlarda okul öncesi öğretmenliği görevinde bulundu.

Gerek kurumların hizmet içi eğitimleri ile gerekse kendi ilgi alanı doğrultusunda dahil olduğu eğitimlerle kendini geliştirmeye devam etti. Bu esnada kendine iyi gelen Yaratıcı Drama ve Orff metodu ile tanıştı. Öğretim kısmında bu metodları daha sık kullanmaya başladı. Yaşam anlayışı olarak hem kendisi hem de çevresi için merak duymayı benimsedi.

Çocukların bir birey olduğu felsefesi doğrultusunda onların duygusal ve sosyal gelişimlerine öncelik vererek yeteneklerini keşfetmeyi amaç edindi.

Bisiklete binmek, doğa yürüyüşleri yapmak, çeşitli strateji oyunları oynamak ve origami sanatı ilgi alanlarının başında yer alıyor.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapıyor.