Simge İnaç Simge İnaç

Okul Öncesi Öğretmeni

sinac@fideokullari.k12.tr

Simge İnaç

2000 yılında İstanbul'da doğdu, İstanbul'da büyüdü. Lise eğitimini Bakırköy Anadolu Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü, Erken Çocukluk dalında tamamladı. Hemen ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden 2022 yılında mezun oldu.

2017 yılında lise staj deneyimini Kültür Koleji Anaokulunda tamamladı. Lisans eğitimine devam ederken bir psikoterapi merkezinde, psikolog eşliğinde okul öncesi çocukların bulunduğu bir oyun grubunda asistan olarak görev aldı. Lisans eğitimi staj deneyimini FMV Ayazağa Işık Anaokulunda tamamladı. FMV Işık Spor Sanat Tasarım Akademisi, 1. ve 2. Dönem Ayazağa Yaz Okulu programında grup liderliği yaptı.

Öğretmenlikteki hedefi "öğretmek" değil; bağ kurmak…

Resimli çocuk kitaplarına büyük ilgi duyuyor ve nitelikli kitaplardan oluşan kocaman bir kütüphane oluşturma hayali kuruyor. Doğanın sağaltıcı gücüne inanıyor ve doğada bulunmaktan oldukça keyif alıyor. Tiyatro oyunu seyretmek onu çok mutlu ediyor. Yeni hedefi, gitar çalmayı öğrenmek.

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapıyor.