Tuğsan Özcan Tuğsan Özcan

Türkçe Öğretmeni

tozcan@fideokullari.k12.tr

Tuğsan Özcan

Edirne’de doğdu. Öğretmenliğe olan tutkusu ortaokul yıllarında kendini gösterdiğinden lise eğitimini Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı. 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Çeşitli özel okullarda (İELEV, VKV Koç Özel Ortaokulu) farklı yaş gruplarına Türkçe öğretmenliği yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından düzenlenen “Çocuk Hakları Odaklı Medya Okuryazarlığı Programı”nı tamamladı. 2014 yılında ODTÜ’de düzenlenen “CİTO Türkiye Seminer Günleri”ne katıldı. 11. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda “Mesajınız Alınmıştır: Haberler, Filmler ve Çizgi Filmler” başlıklı atölye çalışması sunumunu yaptı. Çeşitli edebiyat ve yazma becerileri sempozyumlarına katıldı. On dört yıldır “Nasıl daha iyi bir öğretmen olabilirim?” ilkesiyle görevini sürdürüyor.

Edebiyattan aldığı ilhamla Don Kişot ve İnce Memed’in peşinden gitmeye devam ediyor.

Sinema, spor ve deniz en büyük tutkuları arasında yer alıyor. Şimdilerde kızı Vera’nın ilkokula başlaması telaşında.

Fide Okulları İdealtepe Kampüsünde Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor.