Uğur Kaya Uğur Kaya

Görsel Sanatlar Öğretmeni

ukaya@fideokullari.k12.tr

Uğur Kaya

1986'da Diyarbakır'da doğdu. 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar (Resim-Heykel) bölümünü kazandı. ÇAÇA Derneğinde (Çocuklarla Aynı Çatının Altında) gönüllü olarak Batman, Mardin ve Diyarbakır'da çocuk şenlikleri düzenledi. İsveç'te 1 ay genç liderler eğitimi aldı. ÇAÇA'da (Diyarbakır) profesyonel olarak 2009-2013 yılları arasında Sanat Atölyesi Koordinatörü ve Proje Sorumlusu olarak görev yaptı. Bilgi Üniversitesinden "2013 Genç Sosyal Girişimci" ödülü aldı.

Boğaziçi Üniversitesinde Doç. Dr. Serra Müderrisoğlu'ndan "Travma" eğitimi, "Çocuk Yaklaşımı ve Hassasiyeti", "Kritik Durum Çözme ve Aile içi Şiddetin Önlenmesi"ne yönelik eğitimler ve Bilgi Üniversitesinden "Liderlik" eğitimi gibi birçok eğitim aldı. 2014 yılında 3. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde Koordinatör olarak görev yaptı. TEGV'de (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Ateş Böceği eğitim programında Sanat Eğitmeni ve Proje Sorumlusuydu. 2014-2018 yıllarında çeşitli okullarda Sanat Öğretmenliği yaptı. Borusan Contemporary Perili Köşk Müzesinde Sanat Eğitmeni olarak görev yaptı. SKYGD'de (Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği) mülteci çocuklarla çalışıyor, ÇOÇA (İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi) ve KODA'ya (Köy Okulları Değişim Ağı) destek veriyor.

Bunların yanı sıra sanatçı olarak da çeşitli sergilere katılarak sanatçı kimliğini devam ettiriyor (2016 İmago Mundi İtalya, 2009 Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 40'lar /Birlikte Çokluk, Çoklukta Birlik sergisi Tunceli, EngelSizSiniz Diyarbakır).

Fide Okulları Serpil Yazıcı Kampüsünde Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapıyor.